Varškės apkepas




Reikės:

  • Varškė - 3 pakeliai
  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Cukrus - 2 stikl.
  • Manų kruopos - 3 valg. šaukšt.
  • Pienas - 0.5 stikl.
  • Razinos - saujelė
  • Vanilinio cukraus - pagal skonį
  • cinamono - pagal skonį
Paruošimas:
Manus užpilame pienu (turi šiek tiek apsemti) ir paliekame pabrinkti. Varškę, cukrų ir kiaušinius sumaišome iki vientisos masės. Razinas pasmulkiname, beriame į varškės masę, taip pat sudedame ir išbrinkusius manus ir viską gerai išmaišome. Masę pilame į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą formą, viršų gausiai pabarstome cinamonu ir vaniliniu cukrumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Patiekiame karštą, pabarstytą cukraus pudra. Galima kartu patiekti trintų uogų ir grietinės. Skanaus!